Beste Allround Hoefsmid

15 January 2020

In september vorig jaar hebben wij onze nieuw hoefsmeden wedstrijd gehouden bij Piet van Kempen te Rijkevoort.

We kunnen achteraf gerust spreken van een zeer geslaagd evenement.

Meer dan 20 hoefsmeden hadden zich op gegeven om te strijd aan te gaan voor “Beste allround hoefsmid van 2019”

De sfeer was zeer gemoedelijk en veel collega’s hadden de weg gevonden naar ons mooie Brabant om deze wedstrijd bij te wonen. Aan de ene kant om onze deelnemers aan te moedigen maar ook voor sommige om de kat uit de boom te kijken of ze volgend zelf mee doen.

In de overdekte hal hadden onze trouwe sponsoren hun waar uitgestald en heeft onze collega Tobias vd Heuvel de hele dag voor de inwendige mens gezorgd.

Het is in ieder geval goed bij deelnemers en bezoekers in de smaak gevallen dat het bestuur heeft besloten om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken.

Vanuit de EFFA is zeer positief gereageerd op deze wedstrijd een een delegatie van het bestuur zal volgend jaar aanwezig zijn om te kijken of dit in Europees verband navolging kan hebben.

Elke winnaar van een land zo dan kunnen strijden voor een Europese titel!?

Het merendeel Friesche paarden werd vooraf eerst bemonsterd door de deelnemers om daarna hun beslagwijze met de jury te bespreken.

In het daarop volgende anderhalf uur werden de paarden in groepjes van 10 beslagen.

Tijdens de wedstrijd werd er door een vakkundige vakjury gejureerd op meerdere onderdelen.

Zo werd het beslag voorzien van punten maar ook de veiligheid en ergonomie van hulpmiddelen en de bus/aanhanger.

Ook kon de deelnemer punten verdienen door een goede houding aan te nemen onder het paard en achter het aambeeld en werd de omgang met het edele dier gekwalificeerd.

Voor elk onderdeel kwam een winnaar uit de bus en een overall winnaar.

De eerste “Beste allround hoefsmid” was Joshua Biersteker en is een jaar lang in het bezit van de wisselbeker die gesponsord wordt door Duo Hoef.

Wil jij dit jaar ook mee doen aan deze wedstrijd hou dan onze site en Facebook pagina in de gaten en geef je op. Ook zal je op de hoogte gehouden worden via e-mail.

Terug naar overzicht