Blog Robert Burgmans voor Equine services

Onze leden zijn niet altijd alleen als Hoefsmid actief, vele van ons zijn ook goed bezig de professionele hoefsmederij bij het grotere publiek onder de aandacht te brengen. zoals u kunt lezen in dit Blog van Robert Burgmans een van onze leden.

 

 

Ik maakte zelf al op vrij jonge leeftijd kennis met  paarden en de paardensport. Dit is begonnen met mijn eigen pony en al snel groeide ik mee met de sport en bereed ik paarden. Na een groot aantal jaren met plezier de paardensport actief te hebben bedreven als hobby heb ik de overstap gemaakt naar professioneel ruiter. Ik ging werken voor de Koninklijke familie als huzaar rijknecht  van H.M. De Koningin.

de-hoefsmid-zelf

 

Hier was ik verantwoordelijk voor het aan- en doorrijden van de privépaarden. Ik reed mee bij vele festiviteiten zoals Koninklijke huwelijken, Prinsjesdag en privéritten maar ook in mindere tijden zoals Staatsbegrafenissen mocht ik mijn diensten bewijzen en zich in de loop der tijd ontwikkelde tot het trainen van de paarden van de Koninklijke familie.

Tussen de activiteiten voor het koningshuis door, heb ik de opleiding Sport en Houderij gevolgd aan het NHB in Deurne en afgerond met een diploma.

De honger naar kennis over paarden werd alleen maar groter en zodoende ben ik gaan leren voor het vak hoefsmid. Waarna ik een groot aantal jaren onder de hoede ben geweest van de hoefsmid van het Koninklijk Huis. Tijdens deze jaren heb ik een schat aan kennis en ervaring opgedaan bij iemand die hier een groot meester in is. Dit heeft geresulteerd in het met succes behalen van de opleiding tot hoefsmid aan het NHB in Deurne en de Meesteropleiding in Brussel. Bij meerdere bekende en onbekende hoefsmeden heb ik aanvullende stages gelopen om mijn ervaring te vergroten. Als Rijksgediplomeerd en Meester-hoefsmid ben ik mijn hoefsmederij opgestart welke inmiddels is uitgegroeid tot een goed lopend bedrijf met een uitstekende reputatie. Ik heb mij gespecialiseerd in hoefgebreken en sportbeslag.hoefsmederij Robert Burgmans

Tot op de dag van vandaag weet ik als ruiter en hoefsmid hoe belangrijk het is om een paard te bekijken als individu en hier de hoefverzorging op af te stemmen zodat hij prettig kan lopen en het beste tot zijn recht komt in zijn discipline.

Het is me helaas ook niet ontgaan dat het leveren van kwaliteit niet altijd de standaard is, en dat er nog veel onbekendheid heerst ten aanzien van de benodigde hoefverzorging en hoefgebreken. Toen Equine Services mij vroeg om mijn kennis en dagelijkse ervaringen vanuit het perspectief van een hoefsmid te delen, door middel van een blog, vond ik dit een enorme eer en een geweldige uitdaging,  mede door het feit dat ik dagelijks merk dat er veelal een gemis is aan duidelijke en eerlijke informatie. Daarom hou ik u via dit blog, graag op de hoogte over ontwikkelingen en dagelijkse vraagstukken.

Heeft u zelf een vraag , laat het ons weten we denken graag met u mee!