Hoefsmeden wedstrijd

28 sep (9) - 28 sep (23.00) 2019

Beste Deelnemer,

Over iets meer dan een week is het zover! Dan wordt de eerste wedstrijd “Beste allround hoefsmid van Nederland”, georganiseerd door de NVvH, gehouden op zaterdag 28 september a.s

Wij zijn als organisatie verheugd dat we zo veel deelnemers  te mogen verwelkomen!

Praktische informatie

De deelnemers van de wedstrijd zijn verdeeld in 3 groepen. We verwachten iedereen ’s ochtends uiterlijk om 9.00 uur. Niet alleen in verband met je eigen deelname, maar ook om de andere deelnemers te steunen en aan te moedigen. Een lunch voor alle deelnemers wordt verzorgd door Tobias van den Heuvel.

Beoordeling

Er wordt beoordeeld op 4 onderdelen;

1. Beslag*:

Jury: hoefsmid Joost IJdema (paardenkliniek Wolvega) en lid van verdienste Hans van Maurik (paardenkliniek Emmeloord);

1. Ergonomie:

Jury: (paarden)fysiotherapeut Marleen Noordhof;

1. Veiligheid:

Jury: brandweercommandant Paul de Kort (Brandweer Boxmeer);

1. Communicatie :

Jury: “eigenaar” van het paard (toegewezen middels loting).

* De punten van het bekappen en het beslaan uit het onderdeel ‘Beslag’ tellen dubbel in de einduitslag.

Winnaar

Degene die in totaal de meeste punten heeft behaald, wint de titel “Beste allround hoefsmid 2019”, met natuurlijk de bijbehorende prijs. Bij een gelijke eindstand is het aantal punten behaald op het onderdeel “beslag” bepalend voor het vaststellen van de winnaar.

Daarnaast wordt van elke rubriek apart ook een winnaar bekend gemaakt (de overall winnaar is hiervan uitgesloten).

Tijdschema zaterdag
Tijd Wat Opmerkingen
8:15 Accommodatie geopend
9:00 Briefing groep 1 + parkeren bus 15 min voor start moeten voertuigen klaar staan!
9:30 Start groep 1
11:00 Einde groep 1
11:00-12:30 Wissel
11:30 Briefing groep 2 + parkeren bus 15 min voor start moeten voertuigen klaar staan!
12:00 Start groep 2
13:30 Einde groep 2
13:30-14:30 Wissel
14:00 Briefing groep 3 + parkeren bus 15 min voor start moeten voertuigen klaar staan!
14:30 Start groep 3

Kor van der Weij
Gerard Nielsen
Jona Klein Gunnewiek

Een half uur voor de start van iedere groep is de ring geopend om je bus op de aangewezen plaats te zetten. Je hebt hier tot 15 minuten voor aanvang van je groep de tijd voor. Aansluitend volgt een korte briefing voor de deelnemers van de groep die dan van start gaan.Door middel van loting krijg je een “eigenaar” toegewezen. Deze eigenaar is je aanspreekpunt over alles wat met het paard te maken heeft dat jij gaat beslaan. Je bent zelf verantwoordelijk voor hoe je het gaat doen en wat je daarbij nodig hebt.